De Brasem

De Brasem is redelijk makkelijk te vangen, hieronder informatie over de brasem zoals hoe te vissen op brasem, hoe brasem te vangen, tips over lokvoer, visdiepte, de paaitijd, de grote en veel meer.

Tips om Brasem te vangen

Doordat de brasem veel voorkomt en vrij zwaar is is het een van de belangrijkste vissen tijdens viswedstrijden in ons land. Heel belangrijk is het voer voor brasem, zorg ook dat er levend materiaal tussen het lokvoer zit. Het brasem aas waar je mee vist moet op de bodem liggen, dus goed peilen hoe diep het is voor je begint. Het beste kan jeje onderlijn zo’n 30 cm over de grond laten slepen. Maden en maïs doen het vaak het beste, je kan gewoon met de vaste stok vissen of met een werphengel.

Brasem

Wanneer kan je het beste vissen op brasem?

November-Maart valt er niet veel te vangen, hooguit op een mooie zonnige dag of wanneer het een beetje miezerd, de rest van de tijd zijn ze in rust. April en mei komen ze weer tot leven en bereiden ze zich voor op de paai periode, vooral 's ochtends zitten ze in de ondiepe gedeeltes, wanneer het warmer wordt zullen ze weer dieper gaan azen. Juni, Juli augustus is de beste periode, na het paaien azen ze erop los, vooral in de schemering. September-Oktober, wanneer de temperatuur goed blijft kun je veel vangen, de brasem legt een vetlaag aan voor de winter, wanneer het plotseling afkoelt vang je helemaal niks meer.

 

Meer info over uiterlijk en voortplanting van de Brasem vind je hier.

 

Baars
Brasem
Karper
Pos
Snoek
Voorn
Zeelt
 
Forel vissen
Vliegvissen
Witvissen

 

brasem

 

brasem

 

brasem